Cheesecake cu banane si dovleac

Mirosul de scortisoara, un dovleac copt si doua banane m-au facut sa incerc o reteta de Cheesecake cu banane si dovleac.

cheesecake cu banane si dovleac

Despre Scortisoara:

Oamenii de stiinta au descoperit ca mirosul de scortisoara ne ajuta sa ne concentram mult mai bine in timpul zilei sau ca un sfert de lingurita de scortisoara administrata zilnic ajuta la scaderea trigliceridelor si a colesterolului. Nu trebuie sa uitam ca scortisoara este un delicios afrodisiac.

Despre Dovleac:

Provine din America de Sud, face parte din familia curcubitaceelor si este plin de nutrienti precum: vitamina A, B1, B3, B6, C, E, acid folic, calciu, potasiu, seleniu, fier, mangan şi fibre.
Culoarea portocalie arata continutul ridicat de beta-caroten, prin digestie corpul uman transforma beta-carotenul in vitamina A. 100 de grame de dovleac asigură aproximativ 70% din doza zilnica necesară de vitamina A.

Despre Banane:

In lume , bananele ocupa locul patru dupa orez, grau, porumb in consumul uman. Sunt crescute in 130 de tari, fiind cele mai populare fructe de cultura. Bananele contin trei zaharuri naturale: sucroza, fructoza si glucoza, vitamine: A, B, B6 si C; acid folic, calciu, magneziu, si chiar fier si zinc.

Ingrediente Cheesecake cu banane si dovleac:

Blat:

200 g biscuiti integrali;
30 g zahar;
75 g unt topit.

Se amesteca biscuitii sfaramati cu zaharul si untul topit. Compozitia rezultata se intinde intr-o forma de tort cu marginile detasabile si se introduce in cuptorul incins la 175 – 180 de grade. Dupa 5 minute scoatem tava si ne apucam de crema de Cheesecake cu banane si dovleac.

Crema:

400 g mascarpone;
100 g dovleac copt;
2 banane coapte;
200 g smantana pentru frisca;
200 g zahar;
2 oua;
scortisoara, vanilie.

Facem un piure fin din banane si dovleac. Omogenizam branza cu smantana si zaharul, adaugam cele doua oua si condimentam cu scortisoara si vanilie. Formam o compozitie din piureul de fructe si amestecul de mascarpone.
Crema formata se aseaza peste blatul de biscuiti si se introduce la cuptor pentru 7-10 minute (cuptorul ramane tot la 175-180 de grade).

Acest Cheesecake cu banane si dovleac este o bucurie; gusturile se imbina perfect iar textura fina iti mangaie cerul gurii.

cheesecake cu banane si dovleac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *