Chipsuri de cartifi

Chipsuri de cartifi

cartofi la cuptor

Nemultumit de chipsurile de cartofi din comert m-am hotarat sa incerc in bucataria mea modesta o portie de Chipsuri de cartofi, in doua variante.

chipsuri de cartofi

Mod de preparare:

Aleg o cantitate suficienta de cartofi, nu ii curat deoarece imi doresc o textura crocanta si un gust putin diferit. Va recomand sa cumparati cartofi cu coaja rosie pe care sa ii spalati foarte bine.
Felierea cartofilor se face cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit sau cu ajutorul unei razatoare pentru feliat care se numeste Mandolina 😛 . Dupa feliere condimentam cortofii cu sare, piper, rozmarin, boia de ardei iute si praf de usturoi, fiecare poate sa isi aleaga combinatia preferata de condimente.

chipsuri de cartofi

Introducem chipsurile in cuptor pentru 15 minute la o temperatura de 100 grade Celsius si ne apucam de sosul de mustar cu smantana.
Preparam sosul prin a amesteca 2 parti de smantana cu o parte de mustar, condimentam doar cu piper deoarece dorim sa pastram gustul pregnant de mustar.

sos de smantana cu mustar

Cartofii au fost asortați cu: ou fiert, telemea de vaca si sos de smântâna cu usturoi/sos de smântâna cu muștar.
Acest preparat nu se compara cu chipsurile din comerț, are un gust bine definit, nu este plin de sare și este mai sănătos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *