Ciolan de Porc la Cuptor

Ciolan de Porc la Cuptor

Inspiratie de moment, te duci la cumparaturi si te trezesti in fata raionului cu multa carne, ceva nu te lasa sa pleci de acolo … si asa am dat drumu la treaba, o treaba de 5 ore πŸ™‚

Un ciolan maricel 1,5 kg se fierbe timp de 60 de minute cu 3 foi de dafin, 5 boabe de piper si sare; intre timp facem o pasta din 3-4 catei de usturoi, cimbru, chimen, sare si piper.

Pregatim o tava incapatoare in care punem 4 murcovi taiati in sferturi, o ceapa rosie, o ceapa alba, 3 catei de usturoi, 2 foi de dafin, sare si piper peste care punem ciolanul proaspat crestat si uns cu pasta de usturoi, turnam 250-300 g supa in care a fiert ciolanul si acoperim bagandu-l la cuptor pentru 90 de minute. Scoatem capacul si il mai lasam la cuptor pentu inca 60.(din 20 in 20 de minute se stropeste cu sosul din tava)
Sunt multe retete de ciolan, urmatoarea o sa fie cu bere bruna, multa bere bruna si pentru mine si pentru el πŸ™‚ 2 porci πŸ˜› πŸ˜€ πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *