Coji de Portocale Confiate

Decorul preparatelor este foarte important, ajuta la alcatuirea unui plating reusit. Un lucru foarte important de care nu tine prea multa lume cont, decorul trebuie sa fie comestibil si sa aiba lagatura cu preparatul.

Coji de Portocale Confiate

Coji de Portocale Confiate:

Ingrediente:

coji de portocala;
zahar;
sare;
apa.

coji de portocala confiate

Mod de preparare:

Curatam coaja unui portocale, foarte bine spalata, fara membrana alba care face legatura intre miezul fructului si portiunea galbema a cojii.
Fierbem o cantitate de apa cu sare pentru a opari cojile, dupa care le punem intr-un vas cu gheata, operatiunea se numeste blansare 😉 .
Preparam un sirop clasic de zahar: o masura apa, doua masuri zahar. Fierbem compozitia pana se dizolva zaharul, folositi o cratita cu fundul dublu.
Scurgem cojile de portocala, le asezam in borcanul dorit, adaugam siropul de zahar si bagam totul in cuptor pentru 30-40 minute, la bain-marie. Bain-marie reprezintă un lichid fierbinte folosit pentru a încălzi un recipient conținând un preparat.

cheesecake cu coji de portocale

lavacake cu portocala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *