Crema de zahar ars

crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Reteta pentru opt portii!

8-9 oua (in functie de marime)
1 l lapte
300 g zahar (de preferat pudra, se dizolva mai repede)
coaja de lamaie si vanilie

Caramelizam 100 g de zahar intr-o cratita cu peretii mai grosi si se intinde uniform in toata cratita, il lasam sa se raceasca pana cand incepe sa se crape zaharul pe pereti. Omogenizam zaharul, ouale, coaja de lamaie rasa si vanilia. Punem totul in cratita cu zaharul caramelizat si bagam la cuptor la bain-marie si se da la cuptor timp de 50-60 de minute.Cand s-a rumenit deasupra si marginile s-au desprins de cratita este gata.Se lasa sa se raceasca in cratita cel putin 1-2 ore,apoi se rastoarna pe un platou mai inaltut,deoarece o sa curga si siropul de caramel.

One thought on “Crema de zahar ars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *