Cum preparăm peștele

Cum preparăm peștele, reguli si sfaturi!

condimente pentru peste

Inspirat de poza de mai sus, din arhiva proprie, m-am gândit să înșir câteva reguli și să vă dau câteva sfaturi 😀 cum să cumpărăm și cum să preparăm pestele:

Cumpăram pește dacă:

Are ochii limpezi, solzii lucioși, branhiile sunt viu colorate în rosu închis.
Textura cărnii trebuie sa fie densă, să nu se destrame.
Pestele trebuie să aibă mirosul apei in care a viețuit.
Culoarea cărnii trebuie să fie lucioasă iar oasele toracelui nu trebuie să iasă prin carne.
Pestele trebuie să fie depozitat pe o masă cu gheată (in magazin/pescarie), să nu fie îmbibat de apă.
Să vă feriți de peștii care se vând fără cap, sigur este ceva putred la mijloc 🙂

Cum preparăm pestele:

Pestele are o carne foarte delicată, pentru a evita lipirea de vasul în care îl preparați pestele trebuie să fie bine șters.
Grătarele, plitele sau tigăile trebuie să fie foarte bine încinse.
Așezați pestele în tigaie/plită/grătar (prima dată) cu pielea in jos.

Condimente pentru pește:

Folosiți condimente precum: sare, piper, mărar, lemongras, busuioc, coriandru, salvie, cimbru, mentă, pătrunjel, maghiran.
Lămâia nu trebuie sa lipsească de lângă peste; nu folosiți mai mult de două condimente pe lângă sare si piper.
Evitați să îl preparați în mult ulei, varianta clasică făina sau mălai.

Garnituri pentru pește:

In cazul peștelui, garniturile nu trebuie să epateze prin complexitate, de preferat folosirea unei garnituri fierte și un sos bine făcut. Sosurile sunt altă poveste sau altă mâncare de pește 🙂

Sper să vă ajute rândurile scrise de mine, nu mă adresez profesioniștilor !

Spor 🙂 😛 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *