Cum să iţi faci un Germinator

Cum să îți faci un germinator

Ce este germinarea? Este procesul de încolțire al semințelor cu ajutorul apei. Germinarea creste volumul de fibre din semințe.
La ce sunt bune semințele germinate? Germenii sunt alimente vii bogate în vitamine (A, C, E, complexul vitaminic B) și minerale (fier, magneziu, calciu, fosfor, zinc, crom, clorofilă etc) care asigură asimilarea corectă a substanțelor nutritive și ajută la eliminarea grăsimilor inutile din organism. Germenii au o cantitate de 20 de ori mai mare de vitamine, enzime și minerale comparativ cu planta naturală, ajută la procesul de detoxifiere al organismului.
Ce este germinatorul? Este un aparat, instalație care determină procesul artificial de germinare al semințelor.

Cum să iţi faci un Germinator

Cum să iţi faci un Germinator. După ce ne-am familiarizat cu conceptul de germinare trebuie să ne achiziționăm sau să ne facem singuri un germinator. Eu am folosit un borcan normal cu capac din plastic pe care l-am găurit foarte fin pe toată suprafața.

Cum să iţi faci un Germinator

Am ales să germinez grâu și năut deoarece sunt pline de vitamine și ușor de găsit, trebuie sa folosiți semințe BIO, ne dorim sănătate nu pesticide 🙂

Cum să iţi faci un Germinator

Cum germinăm semințele…foarte simplu: punem o lingură de grâu (spre exemplu) în borcanul cu capacul găurit și le lăsam timp de 12 ore la înmuiat în apa rece. Borcanul trebuie depozitat într-un loc ferit de soare și cu temperatură constantă (aproximativ 20 de grade). După cele 12 ore scurgem apa, clătim semințele de 2-3 ori și le lăsam la scurs în acelaşi loc ferit de lumină. Borcanul trebuie așezat la un unghi de 45 de grade cu gura în jos. Repetăm procesul timp de 3-4 zile în funcție de cereala aleasă. Semințele germinate se pot consuma ca atare sau în diferite combinații de salată, deserturi sau garnituri.
În cel mai scurt timp o să vă arăt cum 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *