Curcan la Cuptor cu Legume Coapte

curcan la cuptor

Nu știu voi cum sunteţi dar eu duminică seara sunt foarte obosit, weekend-ul este perioada săptamanii în care inima bate mai repede și sângele prinde viteză :), m-am gândit că trebuie să prepar ceva care să nu mă epuizeze total.

Curcan la Cuptor cu Legume Coapte

Ingrediente:

sfeclă roşie;
morcov;
cartof dulce;
ceapa;
pulpă de curcan;
unt aromatizat.

Curcan la Cuptor cu Legume Coapte

Mod de preparare:

În lista de ingrediente s-a strecurat acest unt aromatizat, nu este greu de preparat dar este foarte folositor la fripturi, legume și sosuri.

Unt aromatizat:

Într-un bol amestecăm o lingurița de sare, jumătate de lingurița de ienibahar, jumătate de lingurița de piper, 3 căței de usturoi și 200 grame de unt. Untul se poate aromatiza după bunul plac în funcție de preparat/rețetă.

Legume Coapte:

Pentru garnitură am folosit legume cu gust dulceag și intens colorate :), pe care le-am uns cu untul aromatizat și împachetat individual cu hârtie de copt și folie de aluminiu. Nu recomand ca folia de aluminiu să atingă direct suprafața alimentelor.

sfecla rosie coapta

Curcan la Cuptor:

friptura de curcan

Nimic mai simplu, ștergem foarte bine pulpa de curcan și o ungem cu untul urmând să o așezăm într-o tavă în care punem 200 ml de apă (eu am folosit ceai verde).

Băgam totul la cuptor pentru două ore, focul trebuie să fie mediu și cuptorul preîncălzit.
Vă garantez că nu o să vă deranjeze nimeni în cele 2 ore, timp berechet pentru relaxare 😛 😀 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *