Fleica de porc la cuptor

Fleica de porc

Incep prin a va oferii informatii despre fleica de porc, o bucata de carne foarte ieftina (15 lei/kg) si foarte gustoasa.

partile porcului

Fleica este bucate de carne si grasime in straturi, fara sorici si fara oase, se prepara la gratar sau la cuptor (slow cooked)

fleica de porc

Reteta asta este doar pemtru carnivori!

Ingrediente:

1,5 kg fleica de porc;
3 catei de usturoi;
4 boabe de piper;
o lingurita de boia dulce;
1/2 lingurita de sare;
1/2 lingurita de tarhon;
1/2 lingurita de cimbru;
1/2 lingurita de marar;
1/3 lingurita de rozmarin.

Mod de preparare:

1. Incingem cuptorul la 150-160 de grade.
2. Formam un amestec din toate condimentele de mai sus.
3. Fasonam fleica, o crestam si o frecam bine cu amestecul de condimente.

condimente porc

4. Rulam strans bucata de carne si o tavalim pe toate partile intr-un ceaun incins.

fleica de porc la cuptor

5. Introducem preparatul la cuptor pentru aproximativ doua ore sau cand carnea ajunge la temperatura de 85 de grade (in cazul in care aveti un termometru).

fleica de porc la cuptor

6. Recomand acest preparat sa fie savurat cu un sos fresh de iaurt sau smantana, v-am zis ca este despre carnivori 🙂

fleica de porc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *