Friptură de porc la cuptor

friptura de porc la cuptor

Pentru o friptură de porc la cuptor cred că ai nevoie de un cuptor :), dar pentru o friptură de porc fragedă, zemoasă şi aromată ai nevoie de o marinadă simplă.

Ce este marinada? Marinada este un amestec format din vin, oțet, suc de lămâie/limeta sau portocală, plante aromate sau condimente și puţin ulei. În marinadă se ţine la frăgezit și aromatizat carnea sau leguma dorită.

Friptură de porc la cuptor

Totul începe cu alesul cărnii, vă recomand o bucată din pulpa spate a porcului.
Într-un castron amestecăm trei linguri de oțet balsamic, trei linguri de ulei floarea soarelui, sare, piper, boia de ardei (iute și dulce) și cimbru; porcul iubește cimbrul 🙂
Tăvălim bucata de carne în amestecul obținut și lăsăm timp de 4 ore la frigider.

friptura de porc la cuptor

Încălzim cuptorul la 200 grade Celsius, așezăm bucata de carne într-o tavă cu fundul mai gros și băgăm totul la cuptor pentru 40-50 minute. Vă recomand să folosiți un termometru pentru carne deoarece se monitorizează foarte ușor temperatura interioară a cărnii, trebuie să ajungă la 80 de grade Celsius.

Have Fun!

friptura de porc la cuptor

2 thoughts on “Friptură de porc la cuptor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *