Fulgi de ardei iute

fulgi de ardei iute

Ardeiul iute:

Înainte de a vă arăta cum am făcut acești fulgi de ardei iute o să vă înșir câteva proprietăți și beneficii ale ardeiului iute.

Ardeiul iute conține substanța numită capsicină, care are vitamina A, vitamina C, zinc și potasiu.
Capsicina este o sursă bună de capsorubină, luteină și capsathină. Pe scurt este un medicament natural.
Capsacina ajută metabolismul să ardă caloriile acumulate în corp sub formă de grăsime. Principiul este următorul: numărul de colarii arse trebuie să fie mai mare decât aportul de energie (numărul de calorii pe care le preluăm din alimentație). Practic accelerează metabolismul să transforme grăsimile în energie utilă, adică ne ajută să slăbim.

Proprietăți și beneficii:

– stabilizează nivelul de zahăr din sânge;
– reduce nivelul colesterolului rău și scade tensiunea arterială;
– are proprietăți antiinflamatorii;
– reglează temperatura corpului;
– stimulează circulația sângelui etc.

fulgi de arfei iute

Ardeiul iute este un medicament natural dar și o legumă foarte des întâlnitâ în bucătărie, toată lumea știe de boia de ardei iute, ardei iute murat sau fulgi de ardei iute.

boia de ardei iute

Fulgi de ardei iute:

Pasul 1: Uscăm foarte bine cantitatea de ardei dorită. (uscarea să se facă într-un loc ferit de lumină)
Pasul 2: Curățam de cozi ardeiul.
Pasul 3: Cu ajutorul unui mojar pisăm această legumă miraculoasă.
Pasul 4: Depozităm fulgii de ardei în recipientul dorit.

Sfat: Folosiți mănuși, nu puneți mâna la ochi iar încăperea să fie bine aerisită.

boia de ardei iute

Într-un timp relativ scurt am obținut un condiment natural și foarte sănătos, ușor de folosit la sosuri, ceaiuri chiar și în deserturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *