Gogosi cu Ciocolata si Nuci

Gogosi cu Ciocolata

Gogosi cu Ciocolata

Ingrediente:

500 g faina
3 oua
25 g unt
50 g zahar
250 ml lapte
25 gr drojdie proaspata
sare
esenta de vanilie

Cum le-am preparat??

Intr-un vas am pus drojdia peste care am turnat laptele caldut si 25 de grame de zahar si am lasat sa infloreasca vreo 15 minute.
Intr-un bol am batut spuma ouale cu sare peste care am pus restul de zahar. In alt bol mai mare 🙂 am pus faina in care am facut un cuib in centru si am turnat amestecul din lapte si drojdie, ouale, untul moale, esenta de vanilie, le-am amestecat/framantat bine de tot si dupa aceea le-am pus sa creasca 2 ORE la caldura !!
Dupa 2 ore aluatul trebuie sa isi dubleze volumul, intindem aluatul pe masa cu grosimea de 50-60 😀 de milimetri si incepem sa facem forme cu un pahar (sa le taiem)…le mai lasam sa creasca si pastea vreo 30 de minute tot la caldura si incepem sa le prajim in 500 mililitri de ulei bine incins.
ATENTIE: Toate alimentele trebuie sa fie la temperatura camerei, daca sunt reci nu o sa creasca compozitia !!!!
Asa le-am preparat !!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *