Lasagna Bolognese

Lasagna Bolognese

Ingrediente Sos Bolognese:

500g carne tocata vita,
500g rosii tocate cubulete in sos,
200ml apa,
un morcov,
3 catei usturoi,
o ceapa,
sare, piper, foaie de dafin, condimente de Provence.

Mod de preparare:

Mixam ceapa, morcovul si cateii de usturoi impreuna cu sarea, piperul si condimentele, turnam 20 ml ulei de masline intr-o cratita si calim amestecul de legume impreuna cu carnea de vita pana se inmoaie (2-3 minute). Adaugam rosiile si apa si lasam la foc mic timp de 60 minute amestecand din cand in cand, compozitia trebuie sa fie ca un sos.

Ingrediente Sos Bechamel:

500 ml lapte,
60g faina,
50g unt,
nucsoara, sare.

Mod de preparare:

Topim untul intr-o cratita cu fund dublu, adaugam faina si amestecam continuu, adaugam laptele treptat, sarea si nucsoara, lasand sa fiarba 20 de minute. Sosul se tine la cald (atentie sa nu prinda crusta).

Ingredinete lasagna:

1/2 pachet foi de lasagna,
300g mozzarela rasa,
200g parmezan ras,
Sos Bechamel,
Sos Bolognese.

Mod de preparare:

Intr-un vas dreptunghiular, termorezistent asezam in straturi foile de lasagna, sosul bechamel, parmezan si sosul bolognese. Repetam procesul pentru a obtine 4 straturi iar ultimul strat sa fie alcatuit din foaie de lasagna, sos bechamel, parmezan si mozzarela.
Bagam totul la cuptor pentru 30 minute (pana se gratineaza mozzarela).

P.S. Ingredientele sunt pentru jumatate de reteta, nu am avut un vas suficient de mare 😛

😛 😀 🙂

lasagna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *