Mucenici Muntenesti

Gust al copilariei, Mucenici Muntenesti. Un preparat plin de arome. Anul acesta m-am decis sa imi pregatesc singur mucenicii traditionali 😛

Mucenici Muntenesti

Ingrediente:

300 gr faina
150 ml apa incalzita
un varf de sare
150 gr zahar
150 gr miez de nuca
esenta rom
coaja de lamaie/portocala (mai bine amandoua:D )
scortisoara
dorinta de lucru manual 🙂

Primul pas este sa varsam faina intr-un castron si in mijlocul ei sa turnam apa pe care am incalzit-o bine inainte. Adaugam un praf de sare si omogenizam pana formam un aluat compact, care sa nu se lipeasca de degete. Incepem sa impartim aluatul in bilute pe care le intindem pe suprafata de lucru, prin miscari circulare cu ambele maini, rotind coca pana cand obtinem un snur luuung si subtire din care incepem sa formam fundite si/sau mici opturi. De preferat este sa lasam la uscat mucenicii peste noapte, insa si in 2-3 ore se usuca si ii putem folosi.

Intr-o oala turnam 3 litri de apa in care adaugam 12-14 linguri de zahar, esenta de rom si coaja rasa de la citric. Cand apa incepe sa fiarba, scufundam cu grija mucenicii si ii lasam pe foc mic pana cand incep sa se ridice la suprafata, moment in care mai au nevoie de 3 pana la 5 minute pentru a fi gata. La final, adaugam si nuca si scortisoara si lasam sa se raceasca bine, chiar daca pofta e mare! 😛 😀 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *