Muschiulet de Berbecut

Muschiulet de Berbecut in Unt Piure de Legume si Fructe

Ingredientul principal este berbecutul, muschiuletul de berbecut. O carne cu adevarat rafinata, fara grasime si ligamente, practic nu ai ce sa fasonezi.

pastrama de oaie

Ingrediente:

Garnitura:
doi cartofi;
un morcov;
o ceapa;
un mar rosu;
doua cubulete de unt;
sare, piper.

Friptura:
300g muschiulet de berbecut;
200g unt;
3 catei de usturoi;
sare,piper.

Mod de preparare:

Un piure stie toata lumea sa faca…cel mai important este sa fie sărata apa in timp ce fierb legumele.
Taiem legumele in dimensiuni egale pentru a fierbe in acelasi timp, scurgem apa, pasam legumele (nu le bagam la blender), adaugam unt in functie de cremozitatea dorita si asezonam cu piper proaspat macinat.

Asezonam cu sare si piper bucata de carne, intr-o tigaie de teflon topim untul si il aromatizam cu cateii de usturoi. Tragem muschiuletul la tigaie pe toate partile pana prinde o culpare rumenie (cu o lingura in scaldam in untul aromatizat). Intre timp incalzim cuptorul la 160 grade Celsius pentru a introduce preparatul 10 minute, in total tratament termic 15 minute: 5 in tigaie, 10 in cuptor.

P.S. Cantitatile sunt pentru o singura portie.
🙂 😀 😛

One thought on “Muschiulet de Berbecut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *