Mușchiuleț de Porc

muschiulet de porc in crusta de mustar

Mușchiuleț de Porc

Gust, gust, gust… se spune ca în bucătăria modernă sunt necesare doar 4 gusturi pentru un preparat perfect, eu m-am jucat puțin mai mult și am combinat dulceața de roșii (puțin picantă) cu piureul de țelina și măr iar mușchiulețul de porc l-am tăvălit printr-o curustă facută din boabe de muștar cu sare, piper și cimbrișor.

condimente pentru porc

Crustă:

o lingură de boabe muștar;
10 boabe de piper negru;
o linguriță de cimbrișor;
sare.

Într-un mojor măcinăm totate cele de mai sus.

Mușchiulețul de porc se fasonează de grăsimea nedorită și se tăvălește în crusta de muștar, îl lăsam se se odihnească timp de doua ore în frigider după care îl băgăm la cuptor pentru 40 de minute. Eu am folosit un termometru culinar cu care am urmărit temperatura interioara a mușchiulețului, temperatura optimă este de 75-80 grade Celsius.

muschiulet de porc cu piure de telina si mar

Piureul de țelină cu măr este foarte simplu de preparat: fierbem 500 g țelină și 250 g măr într-un litru de lapte, asezonăm cu sare și piper, zdrobim ingredientele principale și fixăm cremozitatea cu unt.

muschiulet de porc

Acestea fiind spuse și arătate vă urez spor la treabă !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *