Negresa cu Gem de Prune

O prajitura simpla care are gustul copilariei, Negresa cu Gem de Prune πŸ™‚

Ingrediente:

6 oua;
6 linguri de zahar;
6 linguri cu varf de faina;
2 linguri cu varf de cacao;
1/2 dintr-un plic cu praf de copt;
5 linguri de gem;
nuca.

Mod de preparare:

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana isi schimba culoarea intr-una mai deschisa, aproximativ 10 minute. Incorporam faina, praful de copt si cacaoa cu ajutorul unei spatule din lemn sau silicon; miscarile sa fie delicate, circulare de jos in sus.
Incalzim cuptorul, tapetam o tava cu hartie de copt, asezam compozitia si bagam totul la cuptor pentru 35 de minute.
Dupa ce s-au scurs cele 35 de minute facem testul cu scobitoarea, blatul fiind copt il lasam sa se odihneasca la temperatura camerei, il decoram cu gemul de prune si ii presaram nucile.

Am reprodus reteta mamei mele fara sa ma abat de la cantitati, lingura fiind un instrument de masura in bucataria mamei mele. Sunt sigur ca se putea pune in loc de cacao ciocolata 70% sau in loc de gem de prune si nuci mergea ganaj de ciocolata si alune.
Lucrurile simple, bine facute iti fac viata mai frumoasa.

πŸ™‚ πŸ˜€ πŸ˜›

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *