New York Cheesecake

New York Cheesecake , unul din deserturile la moda, il gasim in toate bistrourile lumii.

New York Cheesecake

Ingrediente:

Crema:
1 kg mascarpone 80% grasime;
4 oua;
200g smantana pt frisca;
150g zahar;
esenta de vanilie, rom si lamaie;

Blat:
100g unt topit;
200g biscuiti;

Glazura:

200g smantana bine scursa;
40g zahar pudra;
zeama de lamaie.

Mod de preparare:

New York Cheesecake

Crema:

Separam galbenusurile de albusuri, albusurile le batem spuma cu un praf de sare iar galbenusurile cu zahar.
Preparam frisca din smantana rece (5 grade).
Folosind o spatula incorporam in mascarpone dupa cum urmeaza: galbenusurile mixate cu zaharul, albusurile batute spuma si frisca.
Asezonam cu vanilie si/sau rom dupa bunul plac.

Blat:

Intr-o forma cu peretii detasabili asezam compozitia de biscuite, pe care l-am faramitat si amestecat cu untul topit.

Glazura:

Smantana o amestecam cu zaharul praf si o stropim cu lamaie.

Dupa ce am terminat toti pasii de mai sus punem crema peste blat si bagam totul la cuptor pentru 80 de minute la 130 grade celsius. In ultimile 10 minute scoatem Cheesecake-ul din cuptor si punem glazura.

πŸ˜‰ πŸ˜€ πŸ˜› Trebuie sa iasa un desert Fresh!!!

2 thoughts on “New York Cheesecake

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *