Orange Cake

Ce faci atunci cand ai cateva linguri de faina, cateva linguri de zahar, 3 portocale si cateva oua…clatite?

orange cake

Nu, mai precis faci o Orange Cake πŸ™‚

Orange Cake – Prajitura cu Portocale

Ingrediente:

3 portocale (doua taiate felii iar una cubulete),
6 oua,
180g zahar + 100g pt caramel,
180g faina,
sare, coaja de portocala, esenta de vanilie.

orange cake

Inainte sa ne apucam de pandispan caramelizam zaharul intr-o cratita cu pereti inalti si o lasam la racit pana cand caramelul se crapa de pe fundul si peretii acesteia.
Intr-un castron curat si uscat mixam cele 6 oua impreuna cu zaharul si un praf de sare aproximativ 20 de minute pana cand compozitia devine cremoasa, incorporam cu o spatula cantitatea de faina treptat, cu miscari lente de jos in sus astfel incat compozitia sa ramana aerata. Adaugam esanta de vanilie, coaja de portocala si cuburile de portocala.
Tapetam fundul si peretii cratitei cu feliile de fruct peste care turnam aluatul.
Introducem cratita in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute la 160 grade.

Costul Retetei: 10 lei

πŸ˜› πŸ™‚ πŸ˜€

orange cake

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *