Paine cu Stafide

Alternativa perfecta pentru un croissant cu unt, reteta mea de Paine cu Stafide este o combinatie intre cozonac si croissant, mai jos cateva poze si modul de preparare:

paine cu stafide

Paine cu Stafide

Ingrediente pentru doua paini:

500g faina,
200ml lapte caldut,
100g unt topit,
120g zahar
7 g drojdie uscata,
1 ou la temperatura camerei,
coaja de lamaie, stafide.
Pt glazura: 50g unt, zahar, coaja de lamaie.

Mod de preparare:

Intr-un bol adanc cernem faina peste care presaram drojdia si stafidele, facem un cuib in centrul fainii si adaugam oul amestecat cu 100 ml de lapte, zaharul si untul; incorporam ingredientele uscate cu cele lichide dupa care turnam cate putin din laptele ramas. Framantam aluatul pana se desprinde de pe mana si devine elastic, aproximativ 20 de minute. Intre timp incingem cuptorul si lasam aluatul sa dospeasca pana isi dubleaza volumul(intr-un spatiu cald). Impartim aluatul in doua parti egale, il punem in doua forme micute de chec si il lasam din nou la crescut timp de 25-30 minute; intre timp formam o glazura din unt, zahar si coaja de lamaie cu care ungem painea dupa ce iese din cuptor (cand este inca fierbinte).
Introducem formele in cuptorul preincalzit la treapta 3-4 a aragazului timp de 35 minute, facem testul cu scobitoarea in minutul 35 :).

paine cu stafide

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *