Paine de casa

Hey, aseara am facut prima mea paine de casa care a iesit minunat, am simtit si eu mirosul de paine calda, adevarata. Promit ca o sa mai repet isprava dar dupa retete ceva mai complicate, eu am facut cred dupa una clasica, o sa vedeti mai jos!

Paine de casa

Paine de casa

Ingrediente pentru o paine de casa:

3 cani de faina,
o cana de apa,
10 g de drojdie proaspata,
sare, cimbru, tarhon, busuioc, ulei de masline ( nu m-am putut abtine sa nu condimentez genial acest codru de paine)

Mod de preparare:

Punem faina sub forma de vulcan ๐Ÿ™‚ intr-un vas, drojdia, sare si putina apa calduta, amestecam usor in varf pana se face o maia si lasam drojdia sa lucreze 10-15 minute.

Paine de casa

Am pus la incalzit o cana de apa peste care am pus niste condimente placute de mine: cimbru, busuioc, sare si tarho; dupa cele 10-15 minute am turnat apa usor calduta peste faina si am inceput sa framant pana a s-a dezlipit coca de pe maine aproximativ 30 de minute. Am aranjat coca intr-o bila mai mare si am despicat-o ca in fotografie sa respire si sa creasca bine dupa care am lasat-o sa creasca pana si-a dublat forma (presaram faina peste sa nu prinda coaja).

Sa iasa si mai bine am pus aluatul in forma si l-am mai lasat sa creasca inca 20 de minute!

Cuptorul trebuie incins la 200 grade ย iar cand bagam painea scadem temperatura la 180 de grade, o tinem 40-50 de minute si gata ๐Ÿ™‚ Eu am uns coaja de la suprafata cu ulei de masline inainte cu 10 ย minute sa o scot din cuptor ๐Ÿ˜›

A iesit si a iesit bine! ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜€

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *