Pui in Bere Neagra si Cartofi cu Cimbrisor

pui in bere neagra

Pui in Bere Neagra

Ingrediente:

300 ml bere bruna,
2 pulpe de pui,
2 aripioare,
sare grunjoasa,
piper negru,
rozmarin,
5 cartofi de marime medie,
cimbrisor.

Mod de preparare:

Totul incepe prin a condimenta puiul cu sare, piper si rozmarin, il asezam intr-un vas termorezistent si turnam berea peste el, bagam totul la cuptor pentru 40 de minute pana berea se transforma intr-un sos.
Cuptorul trebuie sa fie la temperatura de 180 grade iar puiul trebuie rotit pe toate partile sa se prepare uniform.

Garnitura: taiem cartofii cubulete la aceeasi dimensiune, ii condimentam cu sare, piper si cimbrisor, depa care ii lasam sa se odihneasca 20 de minute, cartuful trebuie sa traga aroma din condimente.
Punem la incins 2-3 linguri de ulei intr-o tigaie cu capac, asezam cartofii si ii lasam sa se inabuseasca 10 minute dupa care luam capacul si ii rumenim usor, cand intra furculita usor in cel mai mare cartof inseamna ca garnitura este gata.

pui in bere neagra

πŸ˜› πŸ˜€ πŸ™‚ πŸ˜‰

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *