Sardine la Cuptor cu Sos de Rosii

sardine la cuptor

Somon, dorada, ton, de ce nu Sardine la Cuptor cu Sos de Rosii?!…

Ingrediente:

1 kg sardine;
2 morcovi;
2 cepe;
3 rosii;
2 catei de usturoi;
ulei de masline;
orez bob lung pentru garnitura;
sare, piper, marar, chilli, curry.

sardine la cuptor

Mod de preparare:

Primul pas este de a curata sardinele (eviscera) si de a le lasa la uscat.
La pasul doi curatam legumele (inclusiv coaja rosiilor) si le blendam, adaugam un strop de apa, un strop de ulei de masline si aromele, am format sosul.
Pasul trei: preincalzim cuptorul la 150 grade, alegem un vas ceramic pentru a mentine o temperatura uniforma si intindem sosul peste care adaugam sardinele. Asezonam cu ulei de masline, sare si piper suprafata pestelui pentru a forma o crusta crocanta. Bagam totul la cuptor pentru 40 minute.

sardine la cuptor

Orezul se regaseste la pasul patru: o ceasca de orez si trei cesti de apa, fierbem orezul cu sare si piper pana se evapora toata apa (de preferat intr-un vas cu capac).

sardine la cuptor

Pasul cinci, cel mai important: alegem farfuriile, asezam preparatul cat mai apetisant si mancam cu pofta.

sardine la cuptor

πŸ™‚ πŸ˜€ πŸ˜›

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *