Sos Barbeque (BBQ Sauce)

Sos Barbeque

De mult vroiam sa incerc sa imi fac singur un sos pentru gratar (Sos Barbeque), nu gaseam niciodata unul pe gustul meu in magazine, prea dulce, prea iute, vorba aia prea ca la tara :).
Ca mai tot timpul deschid dulapul si incep sa caut ce imi lipseste, spre norocul meu aveam totul mai putin rosiile decojite asa ca ma duc si le cumpar sa ii dau drumul la treaba.

Ingrediente:
400g rosii decojite,
o ceapa medie,
4 catei de usturoi,
2 linguri miere,
2 linguri sos worcester,
1 lingura sos soia,
2 linguri de crema de otet balsamic,
2 linguri de ketchup,
2 linguri sos mexican iute,
1 lingura de paprika dulce,
2 linguri de ulei,
100 ml apa,
2 crengute de cimbru uscat,
sare si piper.

Mod de preparare:

Calim ceapa si usturoiul cu cele 2 linguri de ulei, adaugam rosiile pe care le pasam si aleatoriu introducem fiecare ingredient amestecand continuu.
Reducem consistenta preparatului timp de 30 de minute, prin fierbere, dupa care blendam si lasam la racit.

Eu am folosit o parte din sos pentru un Piept de Porc preparat incet timp de 5 ore la cuptor, iar restul sosului l-am conservat in congelator cu ajutorul unei pungi de gheata!

πŸ™‚ πŸ˜€ πŸ˜› Spor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *