Spaghetti al Pomodoro

Spaghetti al Pomodoro

Spaghetti al Pomodoro este o rețetă tipic italienească preparată cu paste, ulei de măsline, roșii, busuioc și diverse ingrediente proaspete: usturoi, ardei iute, ton etc; eu am ales să folosesc pe lângă ingredientele de bază usturoiul și ardeiul iute.

Spaghetti al Pomodoro

Ingrediente pentru 2 porții:

400g spaghete;
3 roșii coapte;
3 linguri de ulei de măsline;
un cățel de usturoi;
ardei iute.

Mod de preparare:

Fierbem pastele în apă fierbinte și sărată timp de șase minute urmând să le stopăm fierberea în apa rece. Pentru fiecare sută de grame de paste folosim un litru de apă, este greu dar așa evităm lipirea.
Decojim cele trei roșii pe care le transformăm într-un piure, piureul o să fie folosit la sosul pentru spaghete.
Într-un wok sau o tigaie cu pereții mai înalți încălzim trei linguri de ulei peste care punem cățelul de usturoi zdrobit cu lama cuțitului (zdrobirea este necesară pentru eliberarea aromei), nu lăsăm să se ardă usturoiul.
După aromatizarea uleiului cu usturoiul adaugăm piureul de roșii și ardeiul iute, atenție la cantitatea de ardei.
SFAT În cazuri speciale, pentru temperarea acidității putem să folosim o lingurița de zahăr în sosul format.
Lăsăm sosul să dea în fiert cu un polonic din apa în care au fiert pastele și adaugăm busuiocul proaspăt sau uscat.
În sosul fierbinte scufundăm spaghetele pentru a termina rețeta, potrivim cu sare, piper și ne bucurăm de simplitatea gustului.

spahete cu sos de rosii

Rețetele clasice ale Italiei au fost inspirate din culorile tricolorului, Busuioc, Paste si Rosii.

🙂 😛 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *