Tarta cu ciocolata

tarta cu ciocolata

Tarta cu ciocolata

Blat:
125 g unt,
100 g zahar pudra,
un praf de sare,
2 galbenusuri,
250 g faina.

PREPARARE blat:
Se face o crema din unt, zahar si sare, se adauga galbenusurile si faina. Cand aluatul s-a uniformizat si seamana cu niste firimituri mai mari se framanta usor, nu foarte mult – aluatul copt trebuie sa fie pufos si mic, cu cat il framanti mai mult, cu atat devine mai elastic, scade in cuptor si ajunge sa fie greu de mestecat – (un truc)
Se pune aluatul in folie alimentara si se da la rece pentru 30 minute, il punem in tava de tarta si il bagam la cuptor pt 15-20 de minute (nu trebuie sa fie copt perfect deoarece il mai bagam odata impreuna cu crema)

Umplutura:
200 g ciocolata amaruie
200 g smantana de gatit
2 galbenusuri de ou

PREPARARE umplutura:
Se pune smantana impreuna cu ciocolata pe foc mic intr-o cratita cu fund gros pana se topeste ciocolata, luam de pe foc si se omogenizeaza ouale in compozitia de ciocolata si se toarna peste aluat.Inca 10-15 minute la cuptor pana se incheaga compozitia si gata. 😀

tarta cu ciocolata

Din albusurile ramase am facut niste bezele care merg bine cu ciocolata amaruie:

4 albusuri de ou batute bine cu un praf de sare, dupa punem 250g de zahar si le mixam in continuare. Le bagam la cuptor pe foaie de copt si le coacem (nu stiu cat le coacem deoarece ma uitam mereu la ele sa vad cand sunt gata)

😛 😀 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *