Tarta cu dovleac, nuci si stafide

Tarta cu dovleac

Tarta cu dovleac

Ingrediente pentru foaie:

-150 g faina
-75 g unt (rece)
-60 g zahar
-un galbenus de ou
-un praf de sare

Ingrediente pentru umplutura:

500-600 g de dovleac,
3-4 linguri zahar,
un cub mic de unt,
nuci, migdale macinate, stafide, alune (la alegere)
zahar vanilat,
esenta de rom,
scortisoara,
1 lingura pesmet,
2 albusuri

Prepararea aluatului:

Umplutura:

Dovleacul ras mic sau dat prin blender, se pune la calit in unt, impreuna cu zahar, scortisoara, zahar vanilat. Se lasa pe foc pana se inmoaie. La sfarsit se adauga pesmet, esenta, stafide si nuci sau migdale. Se lasa sa se raceasca. Se bat spuma albusurile si se incorporeaza usor in compozitia de dovleac .
Se intinde aluatul in tava tapetata cu foaie de copt. Se introduce tava in cuptorul incins la 180 de grade, pentru 3-4 minute. Se pune apoi umplutura, iar deasupra se repartizeaza fulgi de migdale. Se da din nou la cuptor pentru 10-15 min. Have Fun!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *