Tarta cu gutui, reteta simpla

Tarta cu Gutui

tarta cu gutui

Tinand cont de versabilitatea tartelor putem sa folosim cu incredere un alt fruct inrudit cu gutuia pentru a obtine o altfel de tarta. Gutuiul este un arbore fructifer inrudit cu marul si parul. Gutuile au un continut important de vitamina C, magneziu, potasiu, fier si calciu.

Ingrediente pentru foaie:

-150 g faina
-75 g unt (rece)
-60 g zahar
-un galbenus de ou
-un praf de sare

Ingrediente pentru umplutura:

-3-4 gutui mari
-150 g zahar
-o lingurita de scortisoara
-20 g unt (pentru crusta)
-zeama de la o lamaie

Pentru o tarta cu gutui, perfecta, trebuie sa urmarim urmatorii pasi:

Prepararea aluatului de tarta:
Se face o crema din unt, zahar si sare, se adauga galbenusurile si faina. Cand aluatul s-a uniformizat si seamana cu niste firimituri mai mari se framanta usor, nu foarte mult – aluatul copt trebuie sa fie pufos si mic, cu cat il framanti mai mult, cu atat devine mai elastic, scade in cuptor si ajunge sa fie greu de mestecat – (un truc)
Se pune aluatul in hartie alimentara si se da la rece pentru 30 minute
Acest aluat merge la toate tartele cu foaie.

Prepararea gutuilor:
Spalam gutuile, le curatam de coaja, taiem in cubulete 3 dintre gutui iar cealalta gutuie se taie feliute subtiri pentru crusta de la sfarsit.Dupa ce taiem gutuile le stropim cu zeama de la o lamaie(sa nu oxideze) punandule cu zaharul si scortisoara la calit (pana se inmoaie, 10-15 min) mai putin cele pastrate pentru crusta.
Scoatem aluatul de la frigider, punem compozitia dupa ce s-a racit peste aluatul din forma, gutuia taiata feliute se aseaza peste compozitie impreuna cu untul peste care presaram zahar si scortisoara. Lasam tarta la cuptor (cuptorul care era incalzit) 30-40 de minute la 180 de grade pana se rumeneste. Pofta!!

One thought on “Tarta cu gutui, reteta simpla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *