tarta cu legume

Tarta cu Legume

Cel mai important la o Tarta cu Legume este coaja sau blatul; îţi doreşti o textură fragedă, crocantă şi sfărâmicioasă. Tartele pot fi tarte sărate sau tarte dulci. Umplutura trebuie să fie cremoasă şi plină de savoare.

tarta cu legume

Istoria ne învaţă că sunt doua rețete clasice de crustă: Pâte sucrée sau Pâte brisée

Tarta cu legume

Este un fel de omletă în care pui ce legume doreşti.

Ingrediente pentru aluatul tarta sucrée:

250 g faină;
125 g unt rece (de bună calitate);
50 g apă rece;
un praf de sare;
un galbenus de ou.

Ingrediente pentru umplutura:

200 g smântână;
150 g roşii cherry;
150 g telemea de vacă;
50 g muştar cu tarhon;
3 ouă;
o ceapă roşie;
un ardei galben;
un ardei roşu;
sare, piper, cimbru.

Mod de preparare:

Tarta cu Legume aluat sucrée:

Într-un vas amestecăm făina, sarea şi untul. Textura aluatului trebuie să devină sfărâmicioasă. Ne mişcăm foarte repede, untul nu trebuie să se topească. Încorporăm atent gălbenuşul de ou şi adaugăm puţin câte puţin apa.
Frământăm aluatul destul de repede, cât să se încorporeze toate ingredientele, nu insistăm pentru că o să devină un aluat elastic şi nu ne dorim asta.
Formaţi o bilă pe cate o aşezaţi în mijlocul tăvii şi cu ajutorul degetelor întindeţi uniform pe toată suprafaţa, inclusiv marginile, aluatul obţinut. Precoacem aluatul la o temperatură de 170 de grade timp de zece minute.

Umplutură Tarta cu Legume

Partea cea mai uşoară acum incepe. Mixăm smântana împreună cu ouăle, adaugăm brânza rasă şi condimentele. Tăiem cât mai egal ardeii, ceapa o taiem julien şi roşiile în jumatati. Mai jos vă las un filmuleţ în care o să invăţaţi cum să tăiaţi corect ceapa, stiu ca este o problemă.

Jamie Oliver vă invaţă cum să tăiaţi ceapa !

Scoatem coaja de tartă din cuptor şi asezăm umplutura peste care punem legumele. Continuăm coacerea pentru încă treizeci de minute la aceeaşi temperatură.

Tarta cu legume, probabil, a fost un preparat conceput de oamenii sarăci, oamenii de la ţară care nu aveau prea multe în cămară. Ingredientele se pot schimba în funcţie de gustul şi imaginaţia bucătarului.
Fel principal sau aperitiv, caldă sau rece, tarta cu legume este preparatul perfect.

tarta cu legume

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *