Tarta cu Spanac si Branza Feta cu aluat Pâte brisée

tarta cu spanac

Tarta cu Spanac

Ingrediente aluat:
250 g faina
125 g unt rece
50 ml apa rece (tinuta la frigider)
un praf de sare

Mod de preparare:

Intr-un castron se amesteca faina cu sarea. Se adauga untul rece (de la frigider) taiat cubulete si se amesteca bine cu mana. Treptat se adauga apa, framantand, pana se ajunge la o consistenta ferma, elastica, nelipicioasa.
Nu framantati aluatul mai mult decat este necesar, altfel se va inmuia. Se modeleaza in forma de bila. Se pune la frigider pentru 30 de minute, infasurat in folie alimentara.
Untul si apa trebuie sa fie neaparat reci, tinute la frigider in prealabil. Acest lucru va evita incalzirea excesiva a aluatului in timpul framantarii. Aluatul este perfect pentru tarte sarate.

Ingrediente umplutura:

2 oua;
1 kg spanac congelat;
1 ceapa;
2 catei de usturoi;
cubulete de branza feta;
sare, piper, cimbru, patrunjel, marar.

Mod de preparare:

Punem aluatul in forma de tarta si il coacem 10 minute. Intre timp taiem ceapa si usturoiul marunt si le amestecam cu spanacul si ouale, condimentam bine compozitia. Scoatem tava din cuptor si turnam umplutura de spanac si infigem cubulete de branza feta in tarta urmand sa bagam totul la cuptor pentru 30 de minute. La sfarsit am presarat busuioc proaspat !

😛 🙂 😀

One thought on “Tarta cu Spanac si Branza Feta cu aluat Pâte brisée

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *