Tiramisu

Tiramisu

O prajitura fresh, energizanta, catifelata, trei cuvinte care caracterizeaza acest simplu desert.

Tiramisu

Ingrediente:

Blat:
Piscoturi 24 bucati;
Cafea rece + esenta de migdale, rom – 300ml;
Crema:
Mascarpone 500g;
Smantana dulce 200 ml;
4 oua;
Zahar 100g;
esenta de vanilie, rom.
Glazura: cacao.

Mod de preparare:

Batem spuma albusurile si amestecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Preparam frisca, pentru a iesi o frisca de calitate trebuie sa mixam smantana rece (5 grade Celsius).
Incorporam mascarponele cu esenta de vanilie peste care adaugam galbenusurile, frisca si albusurile.
Crema trebuie sa fie ferma si catifelata deoarece nu trebuie sa se scurga printre piscoturi.
Insiropam piscoturile, dar nu exagerat si montam totul intr-un vas dreptunghiular peste care pudram cacao.

tiramisu

Sfaturi:

– piscoturile sunt insiropate intr-o cafea rece;
– ouale sa fie proaspete si coaja lor bine spalata;
– cafeaua aromatizata cu rom+esenta de migdale sau Vin de Marsala;
– smantana pt frisca sa nu fie vegetala si sa fie rece;
– cacaua sa fie de o calitate superioara.

tiramisu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *