Tocănita de Cartofi

Tocanita de cartofi

Cunoaștem toți acel gust de tocănita de cartofi, gustul copilăriei și poate al banalității din bucătăria mamei, sincer aspectul tocănitei nu mi-a plăcut niciodată. În cele ce urmează va inspir cu rețeta mea de tocănita.

Tocănita de Cartofi

Ingrediente pentru 4 porții:

1 ceapa;
2 morcovi;
3 cartofi mov;
3 cartofi cu coaja alba;
400 ml supa clara de pui sau stock de pui;
sare, piper, cimbru, rozmarin.

Mod de preparare:

Tăiem ceapa brunoise (brunoaz), cubulețe foarte mici și o călim in 2 linguri de ulei.
Adaugăm morcovul pe care îl călim timp de un minut împreună cu ceapa (atenție să nu se ardă).
Înecăm totul în stockul de pui, potrivim de sare și piper, lăsam sa fiarbă și scufundam cartofii.
Controlam temperatura preparatului in funcție de textura legumelor, nu ne dorim un terci de cartofi, vrem sa schimbam imaginea tocăniței 🙂
La sfârșit aruncam cele doua condimente rămase, cimbrul și rozmarinul, urmând sa alegem strachina perfecta pentru preparat.

cartofi mov

Sfaturi:

Tăiați legumele în cuburi egale.
Stock-ul de pui să fie concentrat și călduț.
Cimbrul și rozmarinul se pun la sfârșit pentru o infuzie corectă.
Ceapa se călește până ajunge translucida.
Morcovul de pune la fiert înaintea cartofului deoarece fierbe mai greu.

cartofi mov

😛 😀 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *