Tocanita de ceapa

Pentru un surplus de vitamine am ales cele mai bune ingrediente pentru o tocănită de ceapă verde cu praz și ștevie, asortând totul cu câteva bucăți de miel preparat la cuptor.

Tocanita de ceapa

De ce să mănânci ceapă?

Ceapa este una dintre cele mai vechi legume de cultură, este cultivată ca plantă medicinală, condiment și bineînțeles legumă. Provine din regiunile de stepă din Asia Centrală și de Vest.
Ceapa împreună cu usturoiul ajută la restabilirea și normalizarea circulației sangvine, reglează metabolismul și lipidele, întărește sistemul imunitar și are o acțiune antibacteriană.
Această plantă minune, fără de care nu putem să mâncăm șunca, conține: vitaminele A, B, C, sodiu, potasiu, fosfat, fier, sulf, iod, siliciu și calciu. Mai multe informații vă rog sa regăsiți pe Wikipedia.org

De ce să mănânci praz?

Prazul,simbolul național al Ţarii Galilor este o plantă erbacee care este bogată în vitamina C și B6, fier și magneziu.

De ce să mănânci ștevie?

Ștevia este o plantă angiosperma supranumită și măcrișul-cucului. Are nenumărate beneficii: ajuta la detoxifierea organismului, reduce tensiunea arterială, fortifică sistemul imunitar, are proprietăţi antibacteriene şi reglează nivelul zaharului în sânge.

stevie

Tocănită de ceapă

Acum să ne întoarcem la tocăniţa de ceapă verde cu ștevie și praz.

Ingrediente:

2 legături ceapă verde;
2 tulpini de praz verde;
1 legătură de ștevie;
1 legătura de usturoi verde;
100 g unt;
50 g unt alifiat cu sare, piper și coriandru.

Mod de preparare:

Să fiu sincer cu voi este o rețetă ușor de făcut, dar trebuie să aveți multă atenție la curățarea și spălarea legumelor.
Curățam cu atenție legumele, este posibil sa conțină foarte mult pământ, nisip sau mici vietăți :). Șteviei trebuie să îi îndepărtam nervurile lemnoase iar prazul, ceapa și usturoiul trebuie ținute întru-un vas cu apă rece pentru eliminarea firelor de nisip/pământ.
Consistenta legumelor fiind asemănătoare încercam sa le tăiem la aceeași dimensiune pentru a evita nedoritul proces de over cooking. Over cooking sau gătitul prea mult, când în loc de un preparat obținem un terci 😀
După acest anevoios proces ne apucăm de prepararea tocănitei.
Călim, pentru trei minute, ceapa, usturoiul și prazul cu cantitatea de unt. Încorporăm ștevia împreună cu untul alifiat în preparat și acoperim vasul. Procesăm termic pentru zece minute, pregătim o strachină adecvată pentru acest preparat, tocănita de ceapă verde cu praz și ștevie, rudimentar plin de vitamine și ușor de făcut.

Tocanita de ceapa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *