Tort de 7 Mere

Reteta clasica de upside down cake cu mere adica tort de mere, combinatia perfecta intre zahar caramelizat si mere cu scortisoara.

tort de mere

Un tort in 7 linguri, nu in 7 pasi πŸ™‚

Tort de Mere

Ingrediente:

7 mere;
7 oua;
7 linguri de zahar pt caramelizat;
7 linguri de zahar pt compozitie;
7 linguri de faina;
7 linguri de dulceata;
7 linguri de ulei;
7 linguri de lapte;
un plic de praf de copt;
rom, vanilie, sare.

Pt sirop:
300g apa;
150g de zahar;
rom.

V-am spus 7 linguri πŸ™‚

Mod de preparare:

Caramelizam zaharul intr-o cratita cu peretii grosi si tapetam marginile cu el(cratita se alege in functie de dimensiunea merelor, aveti grija sa incapa si compozitia).
Cat timp sa raceste caramelul, preparam compozitia pentru pandispan: separam galbenusurile de albusuri, frecam zaharul cu galbenusurile, apa, uleiul si mirodeniile; albusurile batute spuma se incorporeaza cu galbenusurile (cu miscari lente de sus in jos pentru a nu se lasa), dupa care se adauga faina in care am pus praful de copt si amestecam cu foarte mare grija.
In cratita cu peretii caramelizati punem merele curatate de coaja si fara cotor peste care turnam aluatul (in mere se pun cele 7 linguri de dulceata). Bagam pentru 30-40 de minute vasul la cuptorul preincalzit la o temperatura de 170-180 de grade Celsius.
Dupa ce facem testul cu scobitoarea, scoatem tortul si il lasam sa se raceasca in cratita, rasturnam pe un platou frumos si insiropam cat mai uniform.
Cred ca toata lumea stie sa faca un sirop cu zahar ?!

Se poate servi cu inghetata de vanilie sau cu alte toppinguri.
πŸ˜› πŸ˜€ πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *